Autism armband – Touchpoints för minskad stress och ångest

NY STUDIE

En ny studie på barn med autism och utvecklingsförseningar visar att hälsobandet TouchPoints minskar självskadebeteenden med upp till 72%.

Data som släpptes från Ysgol Maes Y Coed, en särskild utbildningsbehovskola i södra Wales, uppvisar en avsevärd minskning av problematiska beteenden vid studier av barn i åldern 7-14 år. Forskare spårade baslinjebeteenden i en vecka utan TouchPoints och sedan en vecka med enheterna på barnen under hela skoldagen.

Barnens diagnoser inkluderade autism och utvecklingsförseningar. Olika problematiska beteenden spårades per enskilt barn. Ett av barnen låg på golvet och skrek 27 gånger med enheterna och 67 gånger utan enheterna. Det reducerades till 6 gånger respektive en gång i veckan med TouchPoints. Hos ett annat barn observerades antalet incidenter av headbanging till 273 gånger utan enheterna och 18 gånger med dem.

Ali Rodenburg, forskaren som ledde studien, säger att introduktionen av TouchPoints i skolan gav “en extremt positiv inverkan på elever som har begränsad förmåga att förklara hur de känner och kommunicerar sina frustrationer.” Varje barn som använde TouchPoints “har visat en minskning av synlig ångest / frustration.” Sammantaget var det en genomsnittlig minskning på 72% av problematiska beteenden. “Detta är enastående och har stor potential”, tillade hon. “Påverkan på välbefinnande och förmågan att hålla sig lugn är överväldigande.” Skolan planerar att fortsätta använda TouchPoints med fler av sina elever.

Dr Amy Serin, uppfinnare och Chief Science Officer noterade att hon inte var förvånad över forskarnas resultat. “När du förstår hur BLAST-tekniken i TouchPoints fungerar kan du förutse vilka beteenden som kommer att förändras spontant när de tillämpas på individer som har svårt att reglera av olika skäl. Vi ser fram emot mer data eftersom det finns flera forskningsinstitut och skolor runt om i världen utför för närvarande studier med hjälp av TouchPoints för att undersöka effekterna på stress, sömn, prestanda, smärta och beteende.”

// Översättning från engelska via Google Translate.

 

Denna artikel publicerades först i Business Insider den 12 februari 2019 av TouchPoint Solution. För att läsa hela artikeln, klicka här.