vanliga 
frågor

Produktinformation

Hur lång är batterilivslängden?

Batterilivslängden för TouchPoints Basic är ungefär 7-8 timmar.

Det tar 2-3 timmar för batterierna att laddas. Batterierna är tillverkade av uppladdningsbart litium och den genomsnittliga batteritiden är 2-3 år.

Är TouchPoints ™ vattentäta?

TouchPoints Basic är vattenbeständiga.

Hur hjälper TouchPoints ™ min stress?

De bärbara TouchPoints-enheterna har utvecklats för att ge snabb stresslindring med en enkel knapptryckning. Med mjuka vibrationer neutraliserar de kroppens naturliga stressrespons och lugnar ditt inre.

Många av våra användare rapporterar att de upplever mindre smärta, är lugnare, kan sova bättre och presterar bättre. TouchPoints kan användas under en kortare stund för att punktbehandla stress, eller lämnas påslagna under en längre period för att förhindra stress. Eller 15 minuter på morgonen för att börja dagen med lugn i sinnet och i 15 minuter före läggdags för att få bättre sömn.

Vad är det som gör att Hälsobandet kan ge stresslindring?

TouchPoints använder växelvis bilateral stimuleringsteknik (BLAST-teknik) genom att överföra växelvisa vibrationer för att modifiera kroppens flykt-, kamp- och paralysrespons mot stress och ångest, som gör det möjligt att tänka klart och känna sig lugn. TouchPoints kan användas under en kortare stund för att punktbehandla stress, eller lämnas påslagna under en längre period för att förhindra stress.

Fungerar TouchPoints för behandling av specifika sjukdomar och tillstånd?

TouchPoints är erkända för sina stresslindrande egenskaper. Många sjukdomar och tillstånd förvärras av stress. Användning av TouchPoints bidrar till minskning av sådan underliggande stress. Om du har frågor eller funderingar kring stress rekommenderar vi att du kontaktar din läkare.

När ska jag använda TouchPoints?

Även om vi alla kan bli stressade, kan stress ge sig uttryck på ett högst personligt sätt.
Många människor använder TouchPoints i 15 minuter på morgonen för att börja dagen med lugn i sinnet och i 15 minuter före läggdags för att få bättre sömn. Vissa människor föredrar dessutom att använda sina TouchPoints i 15-20 minuter när de känner sig stressade eller har en föraning om en stressfull situation. Andra, såsom människor med t.ex. autism – bär TouchPoints i flera timmar åt gången för att hålla sig lugna och fokuserade. 

Hur bär jag TouchPoints?

TouchPoints ska alltid bäras i par. Man måste bära en TouchPoint på vardera sidan kroppen för att tekniken ska fungera. Så länge man kan känna vibrationerna är det inte nödvändigt att TouchPoints har kontakt mot huden.
Armband: Fäst ett armband på TouchPoints och bär dem runt hand- eller fotlederna.
Andra sätt: Håll dem i händerna eller stoppa dem i strumpor eller i fickor. Du kan även köpa klädklämmor som förs in baktill på vardera TouchPoint och kläms fast på kläder såsom bälte, byxor, fickor, strumpor eller bh-band.

Hur fungerar inställningarna för TouchPoints Basic?

TouchPoints Basic har tre färgkordinerade inställningar (blå – sömn, gul – lugn. lila – upprördhet). Den blå inställningen motsvarar förinställning ”sömn”, gul motsvarar förinställning ”lugn” och lila motsvarar förinställning ”upprördhet”.

Vad händer om TouchPoints inte fungerar för mig?

Det finns inga kända förhållande som skulle göra TouchPoints ineffektiv. TouchPoints bör fungera på alla människor med tanke på det sätt som hjärnan tar in sensoriska intryck. Om du upplever att din TouchPoints inte ger dig lugn kanske du ska prova en annan inställning. Om någon får panik eller tänker på en extremt stressfull händelse kan det ta längre än 30 sekunder för individen att känna någon skillnad. Lämna TouchPoints påslagen i dessa situationer och ompröva läget varje minut. Inom ett par minuter bör en märkbar skillnad kännas. Om en individ har ett allvarlig medicinsk eller psykiskt hälsotillstånd eller är påverkad av droger eller alkohol, kan detta rubba resultaten. Om en individ lider av en asocial sjukdom, autism eller agenesis av corpus collosum (avsaknad av hjärnbalk) kan denne vara inkapabel att notera positiva förändringar även om de uppstår.